Hoeveel personen kunnen er in een limousine?

In een limousine kunnen maximaal 8 personen worden vervoerd. Dit heeft te maken met wetgeving hieromtrent in Nederland. Een limousine valt onder wet personenvervoer en mag volgens de wet maximaal 8 personen vervoer exclusief chauffeur.

Indien een limousine niet over een taxi kenteken beschikt, maar als touringcar geregistreerd staat kunnen er meer personen in vervoerd worden. Op dit moment is de grootste limousine van Nederland geschikt voor maximaal 16 passagiers. Deze limousine behoort tot het wagenpark van limousine.nl

Vanaf 1 januari 2016 zijn er een groot aantal kentekenbewijzen ingenomen van diverse limousines die plaats kunnen bieden aan meer dan 8 personen. Deze uitvoeringen vallen onder de wet Besloten Busvervoer.

In heel Nederland is slechts een limousine te vinden welke maximaal 16 personen mag vervoeren. Doordat deze hummer limo een verhoogd dak heeft, is deze goedgekeurd voor het vervoeren van een dergelijk gezelschap.

Wilt u prijzen ontvangen van deze bijzonder hummer limousine en van onze andere modellen? Graag verwijzen u naar het online offerte formulier. U ontvangt van meerdere aanbieders een op maat gemaakte prijs voor uw gewenste vervoer. En dat veelal binnen een werkdag. Voor overige vragen klikt u HIER!

Offerte aanvragen