De leukste ideeën voor het organiseren van een Sweet 16

Ben jij binnenkort jarig en word je 16 jaar? Dan ben je nu waarschijnlijk bezig met het organiseren/plannen van jouw Sweet 16 en dit feest wil jij natuurlijk zo onvergetelijk mogelijk maken. Om jou hier een handje bij te helpen hebben wij een lijstje voor je gemaakt met handige tips en leuke ideeën voor het organiseren van een Sweet 16 om nooit te vergeten!

1. Bepaal je budget

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bedenken hoeveel je wil uitgeven aan jouw Sweet 16. Aan de hand van het gekozen budget kun je namelijk keuzes gaan maken. Afhankelijk van jouw budget kun je gaan bepalen hoeveel mensen je uit wil nodigen, wat je wil gaan doen, etc. Dus wil jij gaan beginnen met het organiseren van jouw Sweet 16? Dan is de eerste stap om een realistisch budget te bepalen.

2. Kies met wie je jouw Sweet 16 wil vieren

Nu je jouw budget hebt gepaald weet je waarschijnlijk ook hoeveel mensen je (ongeveer) uit kunt nodigen op jouw 16e verjaardag. Maak een lijstje van jouw (beste) vrienden, familie, klasgenoten, collega's en andere bekenden en kies de mensen waarmee jij het liefst jouw Sweet 16 mee zou willen vieren om uit te nodigen. 

3. Kies een thema

Een thema zorgt er vaak voor dat een feest nog net wat leuker wordt, daarom is het een goed idee om van te voren over een thema na te denken. Met een thema kun je ervoor zorgen dat het feest één samenhangend geheel wordt. Voer het thema bijvoorbeeld door in de uitnodigingen, de dresscode, de versieringen en de hapjes/drankjes. Kies je bijvoorbeeld voor roze als thema? Dan kun je op jouw roze uitnodiging vragen of iedereen in het roze komt, je kunt zorgen voor roze ballonnen, slingers en verlichting en misschien kun je ook nog lekkere roze hapjes en drankjes klaar maken. Om jouw feest nog specialer te maken kun je dan bijvoorbeeld ook voor komen rijden in een roze limousine!

4. Verstuur de uitnodigingen

Nu je hebt bepaald wie je gaat uitnodigen en wat het thema van jouw Sweet 16 wordt kun je beginnen met de uitnodigingen. Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent met het versturen van jouw uitnodigingen, dit verkleint de kans dat jouw genodigden op de dag van jouw feest al iets anders gepland hebben. Het is leuk als de uitnodigingen passen in het thema, verder is het belangrijk dat alle benodigde informatie er duidelijk op staat. Denk aan de tijd, de locatie en de eventuele dresscode. Je kunt jouw uitnodigingen op een kaart maken en versturen, maar je kunt jouw genodigden natuurlijk ook een appje sturen met jouw uitnodiging voor jouw Sweet Sixteen.

5. Maak herinneringen

Deze speciale verjaardag wil je natuurlijk niet vergeten. Daarom is het leuk als je ervoor zorgt dat er genoeg foto's gemaakt worden. Natuurlijk maken jullie waarschijnlijk zelf allemaal al wat foto's en filmpjes met jullie telefoon, maar je kunt het natuurlijk ook nog speciales maken. Denk bijvoorbeeld aan een fotohoekje of fotobooth waar iedereen de hele avond leuke en gekke foto's kan maken die jullie als herinnering kunnen bewaren.

6. Taart!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart, dus deze kun je op jouw Sweet 16 natuurlijk niet vergeten. En hoe leuk is het om een taart in het thema van jouw feest te hebben?

7. Hapjes en drankjes

Aan de hand van jouw gekozen budget en jouw thema kun je gaan bedenken wat voor hapjes en drankjes je wil op jouw verjaardag. Hou je het graag simpel en kies je gewoon voor bier, wijn, fris en chips? Of ga je helemaal uitpakken met luxe hapjes en cocktails die passen bij jouw gekozen thema? Het is helemaal aan jou!

8. Denk na over eventuele activiteiten

Wil je jouw Sweet Sixtien nog onvergetelijker maken? Dan is het toevoegingen van activiteiten een leuk idee. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes als Beerpong of organiseer bijvoorbeeld een karaoke avond. Wil je na jouw feestje thuis nog met een groep vrienden gaan stappen? Dan is het leuk om een 16 persoons limousine te huren.

Nu je al deze tips en ideeën hebt, ben je klaar om van jouw Sweet 16 een onvergetelijke ervaring te maken. Het belangrijkste is dat jij samen met je geliefden een leuke avond hebt. Dus ga aan de slag, wees creatief, en geniet van het plannen van jouw Sweet 16!

 

 

Wil jij een limousine huren voor jouw Sweet 16? Klik hier voor de mogelijkheden.

Offerte aanvragen